Read Pavilionul Canceroşilor by Aleksandr Solzhenitsyn Free Online


Ebook Pavilionul Canceroşilor by Aleksandr Solzhenitsyn read! Book Title: Pavilionul Canceroşilor
The author of the book: Aleksandr Solzhenitsyn
The size of the: 383 KB
City - Country: No data
Loaded: 2354 times
Reader ratings: 4.3
Edition: Editura Univers
Date of issue: 2009
ISBN: 1602571907
ISBN 13: 9781602571907
Language: English
Format files: PDF

Read full description of the books:Alexandr Soljeniţîn (1918-2008) a fost dizidentul rus care a demascat cu o înverşunare neobosită regimul subuman de funcţionare a lagărelor de reeducare din URSS. Arhipelagul Gulag (apărută deja în colec{ia Cotidianul Literatura) a fost, decenii de-a rândul, reper pentru milioane de victime sau de contestatari ai regimului totalitarist din fostul bloc sovietic. El însuşi încarcerat timp de opt ani în aşa-numitele lagăre ale groazei, pentru îndrăzneala de a-şi fi permis ironii legate de politica lui Stalin, pe când era căpitan în armata sovietică, Soljeniţîn şi-a pus talentul de scriitor în slujba deconspirării crimelor împotriva umanitaţii, girate de un stat poliţienesc.

A primit Premiul Nobel în 1970, exact la un an după ce fusese exclus din Uniunea Scriitorilor şi atacat în presa oficială pentru atitudinea sa critică faţă de practica cenzurii în URSS. Relaţiile cu autorităţile sovietice, şi aşa şubrede, se înrăutăţiseră şi mai mult după ce în Occident apăruseră în 1968, chiar fară permisiunea autorului, Pavilionul canceroşilor şi In cercul întâi. In 1973, după ce primul volum din Arhipelegul Gulag a apărut la Paris, Soljeniţîn a fost arestat, privat de cetăţenie şi expulzat din ţară. Iniţial stabilit la Ziirich, a călătorit apoi în Franţa şi Spania, a dat nenumărate interviuri şi a ţinut discursuri dure şi faţă de Occident, şi faţă de URSS, stabilindu-se în cele din urmă în SUA. în tot acest timp, cărţile lui au continuat să apară ia edituri importante, iar vocea lui, critică de data asta şi cu politicile Vestului, atrage atenţia, intrigă şi-i aduce adversari din toate părţile. Abia în 1994 revine în ţară, unde intră în graţiile lui Vladimir Puţin, preşedintele cu trecut de kaghebist, în care vedea însă o şansă sigură de a reînvia vechile valori ale Mamei Rusia.

Prin Pavilionul canceroşilor Soljeniţîn coboară într-o altfel de lume condamnată la izolare: nu într-una din lagărele groazei, ci printre nişte oameni pentru care gândul la viaţa de afară e un paliativ firav, menit să facă verdictul suportabil. Boala nu retează însă emoţiile, nostalgia, regretul, dragostea, răutatea, sau invidia; toate se petrec şi aici. Boala din Pavilionul canceroşilor depăşeşte însă limitele unei rezerve de spital şi devine pecetea unui regim de viaţă în care absurdul, angoasa şi agonia sunt simptome fără remediu.

Alina Purcaru


Download Pavilionul Canceroşilor PDF Pavilionul Canceroşilor PDF
Download Pavilionul Canceroşilor ERUB Pavilionul Canceroşilor PDF
Download Pavilionul Canceroşilor DOC Pavilionul Canceroşilor PDF
Download Pavilionul Canceroşilor TXT Pavilionul Canceroşilor PDFRead information about the author

Ebook Pavilionul Canceroşilor read Online! Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn was a Soviet and Russian novelist, dramatist, and historian. Through his writings he helped to make the world aware of the Gulag, the Soviet Union's forced labor camp system – particularly The Gulag Archipelago and One Day in the Life of Ivan Denisovich, two of his best-known works.

Solzhenitsyn was awarded the Nobel Prize in Literature in 1970. He was exiled from the Soviet Union in 1974 and returned to Russia in 1994. Solzhenitsyn was the father of Ignat Solzhenitsyn, a conductor and pianist.

AKA
Alexander Solzenitsyn (English, alternate)
Αλεξάντρ Σολζενίτσιν (Greek)


Reviews of the Pavilionul Canceroşilor


RONNIE

All right, quick download.

JUDE

Just a terrific book.

AISHA

Best among ordinary

ZACHARY

There are significant drawbacks

MIA

I read the whole book with a stupid smile on my face. General advice to everyone!
Add a comment
Download EBOOK Pavilionul Canceroşilor by Aleksandr Solzhenitsyn Online free

PDF: pavilionul-canceroilor.pdf Pavilionul Canceroşilor PDF
ERUB: pavilionul-canceroilor.epub Pavilionul Canceroşilor ERUB
DOC: pavilionul-canceroilor.doc Pavilionul Canceroşilor DOC
TXT: pavilionul-canceroilor.txt Pavilionul Canceroşilor TXT